Linkovi

Kompilacijski album "The Beatles Remastered" - poslastica za obožavatelje tog sastava


Deveti rujna datum je koji su obožavatelji Beatlesa čekali cijelu godinu. Naime, tada će biti objavljen novi digitalno usavršeni kompilacijski album svih pjesama koje je ovaj sastav ikada objavio. Naslov mu je ‘The Beatles Remasters’.

Premda je kompilacija svih skladbi Beatlesa objavljena na CD-u još 1987, glazbi ovog britanskog sastava bio je potreban izvjestan ‘glanc’. Stručni tim inžinjera londonskog studija Abbey Road radio je na ovom projektu četiri godine.

Neslužbeni ‘povjesničar Beatlesa’, Bruce Spizer, naziva album ‘The Beatles Remasters’ - ‘izuzetnim’, te dodaje da je moderna tehnologija zaista učinila čuda od ovih klasičnih snimaka: "Ono što je novo jest kvaliteta zvuka, koja se tek počela razvijati 1987, kada je izdan prvi kompilacijski CD-album. Inžinjeri u to doba još uvijek nisu znali kako uhvatiti toplinu analognog snimka. No, s razvojem tehnologije, ovi su albumi obnovljeni koristeći najnovije tehnologije, i kao takvi zvuče mnogo bolje nego CD-i Beatlesa koje imamo na tržištu već 22 godine."

Bruce Spizer kaže da su novi snimci toliko dobri da će se slušatelju činiti kao da ‘čupavce iz Liverpoola’ čuje po prvi puta: "Čistoća zvuka je tako dobra da se mogu čuti i nijanse koje ranije zaista niste mogli zamjetiti. Uz to, tu je i veliko poboljšanje akustičnog zvuka, a i aranžmani su značajno ojačani. Kompilaciju prate vrlo dobro uređene knjižice sa crno bijelim i fotografijama u boji, te kratkim biografijama članova benda, iz vremena kada su pojedini albumi snimljeni. Tu su i sjećanja o samim snimanjima, uključujući i komentare pojedinih pjesama, koji pokazuju koliko su John, Paul, George i Ringo, kao i njihov producent George Martin, te inžinjeri studija Abbey Road bili kreativni."

Album će biti izdan i u stereo i u mono verziji. Stereo komplet uključuje 12 originalnih albuma izdanih u Britaniji, kao i Magic Mystery Tour, i Past Masters I i II. Na svakom nosaču zvuka nalazi se i originalni omot albuma, objašnjenja uz skladbe te fotografije. Uz album će, jedno određeno vrijeme, biti dostupan i dokumentarni film o stvaranju albuma.

Bruce Spizer preporučuje i stereo i mono verziju: "Ako si možete priuštiti oba albuma, kupite oba, jer je riječ o vjerojatno najboljem rock and rollu koji je ikad snimljen. A sve je aranžirano i usavršeno na takav način da glazba zvuči bolje nego ikad."

Izlazak ovog albuma na tržište prati i nova video-igra pod naslovom The Beatles, Rock Band.

XS
SM
MD
LG