Linkovi

Rasprodaja Californije, od glasovira do policijskih automobila


Trenutačna briga državnih vlasti u Californiji su šumski požari. Znatno dugoročniji problem je rupa u državnom budžetu. Kako bi se stanje barem malo popravilo državni organi Californije organizirali su veliku rasprodaju imovine na kojoj se može pronaći sve, od glasovira do policijskih automobila.

"Jakne, daske za surfanje, bicikli… sve se mora prodati jer našoj državi treba novac" - ovim je riječima dražbu najavio guverner Arnold Schwarzenegger.

Prvog dana na rasprodaji se okupilo četiri tisuće ljudi. Među njima bili su i Sam Nkwengi i Bih Beatrice koje su primamili kompjutori za 75 dolara. Kupili su čak deset komada – za obitelj i prijatelje u Kamerunu.

Među ostalim, prodaju se i nikad nošene majice i cipele iz kompleta uniformi za zatvorenike. Crne cipele za večernje izlaske koštaju pet dolara…Tu je i Geigerov brojač za mjerenje radijacije. Cijena – 40 dolara.

Samo prvog dana prodaje inkasirano je nešto preko milijun dolara no s državnim deficitom od oko deset milijardi dolara ove fiskalne godine pitanje je što će se slijedeće naći na rasprodaji.

XS
SM
MD
LG