Linkovi

Pred sezonu gripe, vlada SAD zatražila od privatnog sektora da bude 'fleksibilan' kada su u pitanju izostanci s posla


Vlada Sjedinjenih Država pozvala je sve američke korporacije i privatne firme općenito da se pripreme za sezonu gripe koja će ove godine biti veći izazov zbog virusa svinjske gripe. Ministarstva zdravlja, trgovine i domovinske sigurnosti objavila su smjernice za privatni sektor. Jedna od središnjih ideja je da mora postojati više fleksibilnosti za izostanke s posla, kako bi se spriječilo širenje zaraze.

Ministar trgovine Gary Locke rekao je da tvrtke moraju poticati svoje uposlenike da ostanu kući ako se osjećaju gripozno. Također, treba poticati često pranje ruku te čistoću na radnom mjestu. Vlada je najavila dodatne napore u cjepljenju protiv gripe, a i radi na razvoju posebnog cjepiva - koje će biti efikasno i sigurno - protiv svinjske gripe.

Svjetska zdravstvena organizacija prognozira da bi virus svinjske gripe mogao zaraziti i do dvije milijarde ljudi. U ovom trenutku, potvrđenih slučajeva svinjske gripe u svijetu je 175 tisuća, a do sada je od te zaraze u svijetu umrlo tisući i petsto ljudi.

XS
SM
MD
LG