Linkovi

"Twang" - novi, 26. album Georgea Straita


Zvijezda country glazbe, George Strait, snimio je svoja dva posljednja albuma u Jimmy Buffettovom studiju Shrimp Boat Sound u Key Westu na Floridi.Tamo se vratio i ovaj put da radi na svom novom albumu pod naslovom Twang.

2009. godina bila je uzbudljiva godina za Teksašanina Georgea Straita.Uz snimanje svog 26-og studijskog albuma, Twang, on je također osvojio i svog prvog Grammyja, te je bio počašćen nagradom strukovne Akademije country glazbe kao umjetnik desetljeća.Bio je i na turneji, koja je uključila i prvi koncert na novom stadionu Dallas Cowboysa u Teksasu.

Svoj je prvi album George snimio 1982. godine, i od tada je prodao više od 67 milijuna primjeraka albuma samo u Sjedinjenim Državama.Ovaj 57-godišnjak kaže da nema namjeru prestati svirati:

"Još uvijek zaista uživam u pjevanju, i to je ono što ja zapravo jesam.Volim ja i ribolov, i mnoge druge stvari, no moja je ljubav bila i ostala country glazba.I dok god budem mogao, ja ću pjevati.

Na albumu Twang nalaze se i Georgeova interpretacija skladbe Same Kind of Crazy, Delberta McClintona, kao i marijači pjesma koju je komponirao pokojni meksički tekstopisac Jose Alfredo Jimenez, pod naslovom El Rey.

George nije sam pisao svoje pjesme još od 1982. kada je napisao I Can’t See Texas From Here, za svoj debitantski album Strait Country.Na albumu Twang su tri pjesme kojima je on koautor – po prvi puta, George je na ovom albumu surađivao sa svojim sinom Bubba-om Straitom, za kojeg kaže da ga je motivirao da ponovno piše pjesme:

"Moj je sin počeo pisati pjesme prije nekih godinu dana, a i ja sam razmišljao o tome da ponovno počnem pisati, tako da smo na neki način inspirirali jedan drugoga.On je mene inspirirao više nego li ja njega.Htjeli smo vidjeti možemo li nešto skupa napisati, i tako je nastalo nekoliko pjesama.Neke od njih nisu na ovom albumu, tako da će možda biti na sljedećem."

George i Bubba skupa su napisali prvi singl s ovog albuma, u čemu im se pridružio i legendarni nešviliski tekstopisac Dean Dillon.Za samo tri tjeda ova je pjesma dospjela na Billboardovu listu Top 20 country glazbe.Nakon uspjeha ovog singla, MCA Records odlučila je izdati čitav album ranije nego što je bilo planirano.

XS
SM
MD
LG