Linkovi

Administracija Baracka Obame najavljuje 'širi pristup' borbi protiv terorizma


Čelni dužnosnik Bijele kuće odgovoran za borbu protiv terorizma izjavio je da će vlada Sjedinjenih Država od sada imati 'širi pristup ovoj problematici', te da će se naglasak stavljati ne samo na vojni aspekt već i na društvena, politička i ekonomska pitanja koja su povezana s terorizmom.

Savjetnik predsjednika Obame za borbu protiv terorizma, John Brennan, izjavio je da organizacija al-Qaida i njezini saveznici predstavlja 'kontinuiranu terorističku prijetnju' koja neprestano poprima nove oblike.

Administracija predsjednika Obame je međutim odlučila odustati od termina 'rat protiv terorizma', koji je koristila prethodna američka vlada. John Brennan je rekao da taj termin nije adekvatan zbog toga što je 'terorizam taktika vođenja rata, a taktika se ne može poraziti'.

Osim toga, dodao je Brennan, Sjedinjene Države moraju odrediti ne samo protiv čega su – a to je terorizam – već i za što se zalažu. Ti ciljevi – sloboda, blagostanje, sigurnost – zajednički su svim narodima svijeta, rekao je John Brennan.


XS
SM
MD
LG