Linkovi

'American Saturday Night' - novi album Brada Paisleya


U countryju, Brad Paisley predstavlja, da se posluzimo izrazom koji je potekao iz americkog nogometa, “triple threat,” trostruku opasnost. Naime, Paisley je i talentirani pjevac i izvanredni gitarist i uspjesan skladatelj. Svi ti zavidni talenti dolaze do izrazaja i na njegovom novom albumu “American Saturday Night”.

Album “American Saturday Night” donosi Bradu Paisleyju neke od najboljih kritika cijele njegove karijere. Dnevnik Washington Post ga hvali kao “jednog od najsvestranijih umjetnika koje je Nashville dao u puno godina,” a New York Times je Brada nazvao “najznacajnijim umjetnikom mainstream countryja.”

Njegovim najnovijim albumom impresionirana je i njegova odana publika. Prodaja tijekom prvog tjedna dovela je album na prvo mjesto ljestvice Billboarda.

Pjesme na albumu “American Saturday Night,” kaze Brad, neke su od najosobnijih koje je ikada napisao: "Nisam se suzdrzavao, nisam nista tajio, govorim u tim pjesmama o nekim doista privatnim stvarima iz mog zivota. Bilo je to za mene novo podrucje, novi doseg stvaranja."

Brad je romanticnu baladu “Then” napisao za svoju suprugu, glumicu Kimberly Williams-Paisley. Ta je pjesma postala njegov deseti uzastopni #1 country hit.

Medju 14 skladbi albuma ima i nekoliko s temama puno ozbiljnijima nego sto je to bio slucaj s njegovim ranijim albumima. "Ne samo ono sto se zbiva u zemlji, ekonomska situacija i slicno. Htjeli smo biti jos aktualniji, s pjesmama kao “Online" - kaže Brad Paisley.

U onoj pod nazivom “Welcome to the Future” Paisley pjeva o drustvenom i tehnoloskom napretku. Tu i nekoliko drugih pjesama s novog albuma Paisley je nedavno otpjevao i na koncertu odrzanom u Bijeloj kuci, za predsjednika Obamu, njegovu suprugu i clanove Kongresa.

“Prenijeti poruku osobno,” kaze Brad, “jednome od ljudi koji su i otvorili novo razdoblje, to je za mene, u umjetnickom smislu, bio jedan od trenutaka najpotpunijeg ostvarenja.”

XS
SM
MD
LG