Linkovi

Web stranica tjedna: The Nutrition Source


Nije uvijek lako jesti zdravo. Ponekad niti ne znamo odabrati ono što bi bilo najbolje. Pomoć dolazi na web stranici koja nudi savjete iz pera vrlo uglednih stručnjaka.

"Nutrition Source je web stranica koja pomaže svima onima kojima su pitanja zdrave prehrane malo nejasna. Ovdje se mogu naći vrlo jasni i trenutno upotrebljivi savjeti kojima svatko može svoju svakidašnju prehranu učiniti zdravom. Istodobno, pokušavamo razbiti neke od uvriježenih predrasuda."

Tako kaže Lilian Cheung, direktorica web stranice TheNutritionSource.org, projekta Škole javnog zdravstva Sveučilišta Harvard. Websajt donosi novosti iz polja znanosti o prehrani, savjete o postizanju i održavanju zdrave tjelesne težine, kao i preporuke za zdravu prehranu.

"Usredotočite se na integralne žitarice. Pazite na izvore bjelančevina. Odlučite se za zdrave masnoće, a izbjegavajte trans-masnoće. Puno povrća i čitavog voća. Tu je i čitav jedan dio koji pomaže ljudima iz bilo kojeg dijela svijeta da takve informacije prilagode namirnicama koje su njima dostupne," kaže Lilian Cheung.

Websajt The Nutrition Source ima i obilnu zbirku recepata zdravih jela u količinama za pojedince, obitelji, pa čak i velik broj ljudi … recimo da kuhate za stotinjak osoba.

XS
SM
MD
LG