Linkovi

Film tjedna: "Siroče"


Jedan bračni par dobra srca usvoji djevojčicu nakon čega im se u obitelji, a i drugima oko njih, počnu događati loše stvari. Misterija i trag mrtvih tijela, kako izgleda, vode natrag do usvojene djevojčice. Nitko, međutim, ne naslućuje mračnu tajnu koju ona krije. Napeti triler „Orphan“, Siroče, španjolskog redatelja Jaumea Collet-Serra, za nas je pogledao Alan Silverman.

Devetogodišnja Esther došla je iz Istočne Europe i završila u američkom sirotištu. Tamo ju otkriju Kate i John koji, uz svoje dvoje djece, žele usvojiti još jedno. Uljudna, umjetničkih sklonosti, možda malo staromodna, Esther im izgleda kao idealni izbor. No, ono što počinje kao idila uskoro se zamrači i postaje smrtonosno kad Esther počinje manipulirati s drugo dvoje djece, a, potom, izaziva raskol među roditeljima, Johnom i Kate.

Dvanaestogodišnja Isabelle Fuhrman glumi Esther. Kaže da se morala dobro pripremiti i zamisliti kakva je Esther: ona sebe ne doživljava lošom, nego smatra da je svijet protiv nje i da ju svi mrze, te stoga zaslužuju kaznu.

Peter Saarsgard glumi Johna, a Vera Farmiga Kate, koja prva posumnja da možda nije sve u redu s malom Esther.

Redatelj Jaume Collet-Serra svojim glumcima i vrlo dobro isprepletenoj priči pripisuje zasluge da su uzdigli film „Siroče“ iznad uobičajenih horror trilera.

Glumačka postava uključuje i gluhu glumicu Aryanu Engineer, koja glumi mlađe dijete, gluhu kćerku, Johna i Kate.

Scenarij je napisao David Leslie Johnson prema priči Alexa Macea. Producent filma je veteran horror žanra Joel Silver, a koproducent je poznati glumac Leonardo DiCaprio.

XS
SM
MD
LG