Linkovi

Zastupnički dom predlaže da se 2010. na medijske programe koje financira vlada SAD potroši 746 milijuna dolara


Na svjedočenju u američkom Kongresu jučer su govorili direktori Glasa Amerike i Radija Slobodna Europa, Danforth Austin i Jeffrey Gedmin.

Čelni ljudi ovih medijskih kuća koje se financiraju iz američkog državnog proračuna izjavili su da one imaju važnu ulogu u informiranju javnosti u mnogim stranim zemljama, pogotovo onima gdje je sloboda medija ograničena.

U svojim izlaganjima Austin i Gedmin se govorili o tehnološkim promjenama u programima ove dvije medijske kuće, kojima je cilj doprijeti do što većeg broja slušatelja, gledatelja i čitatelja u inozemstvu.

Jeffrey Gedmin je rekao da medijski programi koje financira vlada Sjedinjenih Država zastupaju – kako je rekao – 'prosvijećeni američki interes' te se zauzeo za kontinuiranu podršku Kongresa, kako bi se osigurao slobodan protok informacija. Jedan od ciljeva ovih programa je suprotstaviti se nacionalizmu, ekstremizmu, anti-semitizmu i anti-amerikanizmu, bez obzira gdje se oni javljaju - rekao je Jeffrey Gedmin.

Obraćajući se kongresmenima, direktor Glasa Amerike Danforth Austin je rekao da su programi Glasa Amerike utemeljeni na činjenicama, objektivni i sveobuhvatni.

Za fiskalnu godinu 2010. koja počinje 1. listopada, Zastupnički je dom predložio 746 milijuna dolara za sve medijske programe koje financira vlada Sjedinjenih Država.


XS
SM
MD
LG