Linkovi

Shane Dwight - budući velikan blues gitare


Gitarist Shane Dwight pojavio se na glazbenoj sceni u lipnju i to ne s jednim, već čak dva debitantska albuma originalnih blues-rock pjesama. No, njegova ljubav prema pjevanju, skladanju i sviranju gitare ne završava s bluesom.

S istovremenim izlaskom dva nova albuma i turnejom s preko 200 nastupa samo u ovoj godini, Shane Dwight priznaje da nema baš puno slobodnog vremena. No, ako ga upitate o njegovoj omiljenoj aktivnosti, sviranju gitare, onda vrijeme za njega nema granice. Shane kaže da je glazbu upoznao u svome domu, u gradiću južno od San Josea, u Californiji.

Njegova je obitelj voljela razne vrste glazbe, tako da je odrastao okružen različitim glazbenim stilovima. Shanovo skladanje odaje jedno od najosnovnijih pravila, a to je jednostavnost. "Ako je pjesma dobra i ima poruku, meni će se svidjeti. Nije mi važno izvodi li je neki virtuoz, samo je bitno da se dopre do srži poruke“ - kaže naš sugovornik.

Naravno, najveći glazbeni utjecaji na njega imaju gitaristi, za koje kaže da koriste i rock i blues. Među najomiljenije ubraja Alberta Kinga, Steviea Raya, Jimmija Hendrixa, Alberta Collinsa i Roberta Lockwooda.

Shane se nedavno preselio iz sjeverne Californije u Neshville, u saveznoj državi Tennessee. Kaže da mu život u ovom gradu muzike omogućuje da češće ide na turneje po istočnom dijelu Sjedinjenih Država, te da zadrži većinu svojih pratećih glazbenika: "Pokušavam zadržati band na okupu što duže, jer to je nešto posebno. Nema ništa bolje nego kad okrenem glavu prema njima, a cijeli sastav odmah zna što ću sljedeće učiniti.“

Njegov novi studijski album nosi naslov Gimme Back My Money, dok se na drugom albumu, Shane Dwight Plays the Blues, nalazi pet skladbi koje su snimljene uživo u Californiji i Oregonu.


XS
SM
MD
LG