Linkovi

Posljednji oproštaj od Michaela Jacksona (1958-2009)


Obitelj, prijatelji i obožavatelji oprostili su se po posljednji put od Michaela Jacksona, čovjeka kojeg su zvali kraljem pop glazbe. Prvo su se članovi obitelji oprostili na privatnoj svečanosti na groblju Forest Law, u Hollywood Hills četvrti Los Angelesa, gdje su pokopane mnoge slavne osobe iz svijeta američke zabave.

Poslije toga javna svečanost je održana u središtu Los Angelesa, u centru Staples, koji, između ostalog, udomljuje i obje losangeleske NBA košarkaške ekipe – Lakerse i Clipperse.Da bi se dobilo ulaznicu za ovu svečanost trebalo se uključiti u online izvlačenje u kojem je, prema procjenama, sudjelovalo oko milijun i 600 tisuća osoba. Međutim, izvučeno je samo 8750 sretnih dobitnika. U blizini ovog centra bile su raspoređene tisuće policajaca kako bi brinule za njihovu sigurnost, a cijeli događaj prenosile su brojne televizijske mreže uživo diljem svijeta.

Među brojnim zabavljačima bili su Mariah Carey, Stevie Wonder, Beyonce, Smokey Robinson, Jennifer Hudson i Usher. Međutim, na ovoj svečanosti nije bila pokojnikova bivša supruga Debbie Rowe koja je- po riječima njena odvjetnika - odlučila da neće sudjelovati u današnjim svečanostima kako ne bi izazvala nepotrebno "odvraćanje pažnje" s Michelovog posljednjeg oproštaja od prijatelja, obitelji i obožavatelja. Svečanostima nije nazočila ni velika prijateljica Michaela Jacksona, glasovita glumica Elizabeth Taylor, koja je rekla kako ne vjeruje da bi Michael želio da ona svoju tugu dijeli s tisućama drugih.

XS
SM
MD
LG