Linkovi

Gaven Largent - mlada nada bluegrassa


Klasični glazbenici sanjaju o nastupu u New Yorku, u dvorani Carnegie Hall. San svakog country i bluegrass glazbenika je nastup u Auditoriju Ryman u Nashvilleu, u državi Tennessee. Trinaestogodišnji Gaven Largent će za to imati uskoro priliku. Susan Logue razgovarala je s njim u Vinchesteru, u Virginiji.

Muziciranje je za Gaven Largenta prirodna stvar. "Dok sviram, glazba sama izlazi iz moje glave, bez moje kontrole. Naravno, imam kontrolu nad instrumentom, no sve sto sviram ide direktno iz glave u moje ruke bez da o tme razmišljam" - kaže Gaven.

Njegov majka Mellisa kaze da je jedna od prvih rijeci koje je znao reci bila gitara: "Kad je Gavenu bilo 8 godina, on je tražio da mu damo gitaru ali su nam rekli da je premlad za nju, da mu ruke nisu bile dovoljno velike te da treba pričekati, no Gaven je bio uporan. Tako smo mu kupili gitaru i potražili mu učitelja."

Nakon nekog vremena s gitare je prešao je na instrument dobro a onda je počeo svirati i bendžo, no dobro je ostao njegov glavi instrument. Nakon nekoliko godina sav se taj teški rad isplatio. Kada mu je bilo 12, Gaven je u konkurenciji odraslih glazbenika osvojio zlatnu medalju na natjecanju u mjestu Galax u Virginiji.

"Volim svirati s drugim glazbenicima. Zajedničkim muziciranjem vasi se stilovi stapljaju stvarajući nešto novo, to je stvarno nešto posebno."

Gaven cesto svira sa svojim djedom, Max Largentom. 9. srpnja, on će nastupiti s bluegrass legendama Rhondom Vincent i Bobby Osborneom u Ryman auditoriju u Nashvilleu.

XS
SM
MD
LG