Linkovi

Guverner Južne Karoline nije bio na 'planinarenju' nego u Argentini, kod ljubavnice


Guverner Južne Karoline republikanac Mark Sanford nestao je točno prije tjedan dana. Gdje se nalazi nije znala niti njegova supruga, od koje se odselio zbog bračnih razmirica prije nekoliko mjeseci, a niti njegovi najbliži suradnici. Prekjučer – njegov je ured objavio da je guverner – na planinarenju, sam, i to po gorju Appalachian. Jučer se uspostavilo da Mark Sanford nije bio na planinarenju, već je na nekoliko dana otputovao u Argentinu! I to kod ljubavnice u Buenos Aires – piše Washington Post.

Nakon toga, scenarij je prilično poznat, u Americi već viđen barem desetak puta u posljednjih nekoliko godina: pokajnik pred kamerama priznaje krivicu, ispričava se, hvali svoju obitelj, pusti koju suzu…

Bračna nevjera talijanskog političara možda neće koštati karijere, no za guvernera puritanske Južne Karoline ona vjerojatno znači političku smrt. No, Marka Sanforda će skupo stajati i svojevoljni odlazak - bolje reći 'nestanak' - s radnog mjesta cijeli tjedan, piše Los Angeles Times, napominjući da tek treba utvrditi tko je platio Sanfordov put u Buenos Aires.

Mark Sanford je posljednji u nizu republikanaca kojima se dogodila neka neugodnost na javnoj sceni, a sve donedavno su u stranci visoko kotirali kao mogući izazivači Baracka Obame, na predsjedničkim izborima 2012. godine – piše dnevnik Miami Herald.

Senator iz Nevade John Ensign je prije desetak dana također priznao da je varao suprugu. Guverner Teksasa Rick Perry istakao se prijetnjom da bi se njegova savezna država mogla izdvojiti iz Sjedinjenih Država – zbog toga što joj se ne sviđaju neke odluke Baracka Obame. Bivši predsjedatelj Zastupničkog doma, Newt Gingrich, napao je Obaminu kandidatkinju za Vrhovni sud Soniu Sotomayor, rekavši da je rasist – čime je od stranke otuđio Amerikance latino podrijetla.

Saru Palin – partnericu Johna McCaina u prošlogodišnjoj utrci za Bijelu kuću – Amerikanci i dalje smatraju intelektualno nespremnom za predsjedničku dužnost, piše list s Floride te u zaključku dodaje: 'od potencijalnih republikanskih predsjedničkih kandidata preostao je Jon Huntsman, bivši guverner Utaha, no njega je predsjednik Obama nedavno imenovao za veleposlanika u Kini, te je time Huntsman 'isključen' iz sljedeće utrke za Bijelu kuću.

XS
SM
MD
LG