Linkovi

'Never Going Back' - novi album Collina Rayea


Collin Raye dominirao je top listama country glazbe prije desetak godina. Ali, kako izvješčuje Mary Morningstar, taj pjevač iz Arkansasa sada se više fokusira na to da inspirira poklonike svojm glazbom nego na postizanje komercijalnih uspjeha.

Collin Raye vraća se svojim glazbenim korijenima na novom albumu pod naslovom Never Going Back. Njegovi rani utjecaji uključuju folk-rock iz sedamdesetih godina, country te rock and roll. Collin je otputovao u Alabamu za snimanje albuma, u povijesni Muscle Shoals studio. Među 12 pjesama na albumu su uključene dvije obrade, skladba sastava Stealers Wheel " Stuck in the Middle with You" i duet verzija hita Harrya Nilssona 1972-ge "Without You", koju izvodi s pjevačicom kršćanske glazbe Susan Ashton.

Collin smatra Never Going Back albumom je oduvijek želio snimiti. On kaže: "Otići i snimiti album ne razmišljajući o plasmanu na coutry radio vrlo je oslobađajuće. U početku sam htio snimiti hitove, ali ono što me sada potiče u glazbi je ono što ona znači ljudima". Najosobnija pjesma na albumu je jedna koju je Collin napisao sam. Skladba "She is With Me" bila je nadahnuta njegovom osmogodišnjom unukom Haley, koji ima rijedak degenerativni poremećaj mozga.

Pjesma "She is with me", može se presnimiti s interneta uz donaciju od najmanje pet dolara na web stranici Operation Kids. To je neprofitna organizacija koja financira programe vezane za dječje obrazovanje, zdravstvo i sigurnost.

Iako je Collin najpoznatiji po hit svojim baladama, poput "Love Me" i "In This Life", on je na prvom singlu s albuma Never Going Back malo ubrzao tempo.

XS
SM
MD
LG