Linkovi

Predsjednik Obama i dalje vrlo popularan, no sve je primjetnija zabrinutost zbog njegove ekonomske politike


Dnevnik Los Angeles Times piše da je, pet mjeseci nakon stupanja na predsjedničku dužnost, osobna popularnost Baracka Obame i dalje razmjerno vrlo visoka, no sve je primjetnija zabrinutost javnosti zbog nekih njegovih mjera na području ekonomije.

Prema dvije nedavno objavljene ankete, nešto više od 60 posto Amerikanaca smatra da predsjednik dobro obavlja svoj posao. Međutim, američku javnost najviše brinu loša ekonomska situacija, rastući proračunski manjak te način na koji se vlada uplela u poslovanje auto-industrije, spašavajući bankrotirani sektor s desecima milijardi dolara državnog novca. Također, većina Amerikanaca ne slaže se s predsjednikovom namjerom da se do siječnja sljedeće godine zatvori zatočenički centar u vojnoj bazi Guantanamo na Kubi – piše Los Angeles Times.

Uzevši sve zajedno – piše ovaj californijski list - Obamino je vrijeme prilično ograničeno: on treba uskoro uvjeriti javnost da je njegova politika ispravna. U protivnom će problemi koje je naslijedio od svog prethodnika – loša ekonomija, deficit, Guantanamo - u potpunosti postati 'njegovi', piše Los Angeles Times.

******

List Hampton Roads piše da je PETA, jedna od američkih organizacija koje se bave zaštitom životinja, predsjedniku Baracku Obami poslala pomalo neobičan poklon – spravu koja služi kao zamka u koju se namamljuju kućne muhe koje se potom puštaju u slobodu, u prirodu.

Kao i milijuni gledatelja diljem Amerike i svijeta, PETA je primijetila da se američki predsjednik prema muhama odnosi na 'staromodniji' i nehumaniji način – tijekom jednog televizijskog intervjua, Obama je napravio malu stanku u svom odgovoru na novinarevo pitanje i vješto rukom mlatnuo nesretnog insekta, čak se pri tome i našalivši na račun svoje brzine.

Glasnogovornik PETA-e izjavio je da ova organizacija osjeća simpatiju i prema najmanjim i možda najnesimpatičnijim životinjama – poput muha – te smatra da se i prema njima ljudi trebaju etički ponašati.

Ova organizacija inače hvali Obamu zbog njegova angažmana na području zaštite prava životinja te posebno njegove kritike protiv njihova zlostavljanja. No, rekao je predstavnik PETA-e, draže bi nam bilo da predsjednik nije ubio muhu, posebno ne pred kamerama. 'To pokazuje da predsjednik nije savršen' – dodao je glasnogovornik PETA-e.

Bijela kuća nije željela komentirati incident s muhom – piše list Hampton Roads.

XS
SM
MD
LG