Linkovi

Angelina zbacila Oprah s prvog mjesta Forbesove liste


Angelina Jolie zbacila je Oprah Winfrey s prvog mjesta stotinu najmoćnijih ljudi showbiznisa u tradicionalnom godišnjem popisu časopisa Forbes.

Iako je Oprah prošle godine ipak zaradila više od Jolienih 27 milijuna dolara – čak 275 milijuna dolara! - Jolie je, osim što je slavna diljem svijeta, postala svojevrsna ikona pop kulture. Uz Angelinu, u prvih deset najmoćnijih na Forbesovoj listi – na osmom i devetom mjestu - nalaze se i Brad Pitt i Jennifer Aniston, koja još uvijek dobro zarađuje od izdašnih naknada za seriju "Friends" te za reklame.

Na treće mjesto popela se Madonna – koja je u prošloj godini zaradila 110 milijuna dolara, nakon što je njena turneja „Hard Candy“ bila najunosnija te godine, te nakon vrlo uspješne prodaje albuma i učestalog pojavljivanja u medijima. Na četvrtom je Beyonce, a među prvih deset nalazi se i dvoje sportaša Tiger Woods i Kobe Bryant.

Zanimljivo je da je američki predsjednik Barack Obama prvi čelnik jedne države koji se našao na Forbesovoj listi najutjecajnijih zvijezda, i to na 49. mjestu. Tome je pridonijela njegova druga karijera - autora knjiga koje su postali 'best-selleri,' da i ne spominjemo njegovu fotogeničnu obitelj.

Novi na listi 100 najpopularnijih ove godine su: Alec Baldwin (br. 91), Meryl Streep (br. 64), Toby Keith (br. 59), Rascal Flatts (br. 42) te tinejdžerska super-zvijezda Taylor Swift (br. 69). A među onima koji se ove godine nisu našli na ovom popisu su: Justin Timberlake, Jennifer Lopez, Johnny Depp i J.K. Rowling, autorica popularne serije knjiga o Harryju Potteru.

XS
SM
MD
LG