Linkovi

Pakistanska vojska pobjedila talibane u Mingori


Pakistanska vojska objavila je da je pobijedila militante u glavnom gradu doline Swat. Glasnogovornik oružanih snaga, general bojnik Athar Abbas, izvijestio je novinare da vojska u potpunosti kontrolira grad Mingora premda postoje manja područja otpora na sjeverozapadnim prilazima gradu. Prema riječima glasnogovornika u protekla 24 sata ubijeno je 25 militanata uključujući dvojicu vodećih talibanskih zapovjednika.

Glasnogovornik je dodao da unatoč preuzimanju kontrole u Minogori bitka za dolinu Swat nije bi blizu gotova te da se borbe sada vode u obližnjim okruzima. Ujedinjeni narodi procjenjuju da je više od dva milijuna ljudi izbjeglo pred sukobima na sjeverozapadu Pakistana.

Istodobno, afganistanski dužnosnici objavili su da je najmanje 30 talibanskih militanata i devet afganistanskih vojnika poginulo u tekućim borbama na sjeverozapadu zemlje. Ministarstvo obrane priopćilo je da se četvorica afganistanskih vojnika vode kao nestali u akciji nakon žestokog sukoba koji je izbio u okrugu Badghis. Afganistanskim vojnicima u pomoć su priskočile međunarodne snage.

XS
SM
MD
LG