Linkovi

Dopredsjednik Biden u Sarajevu izrazio zabrinutost zbog pravca kojim ide BIH


Tijekom svog službenog posjeta Bosni i Hercegovini danas se američki dopredsjednik Joseph Biden obratio zasjedanju državnog Parlamenta. "Dolazimo s jasnom porukom. Administracija predsjednika Obame i dopredsjednika Bidena održat će i pojačati dugoročnu američku predanost Europi. To uključuje i vas" – izjavio je danas u Sarajevu američki dopredsjednik Joesph Biden.. "Vrata su otvorena za zemlje ove regije koje po prvi put u svojoj povijesti imaju priliku postati integralni dio jedinstvene i slobodne Europe. Sjedinjene Države će vam pomoći da uđete kroz ta vrata. Mnoge države regije već se kreću tim putem"- rekao je američki dopredsjednik".

Prije govora u Parlamentu – kojeg su pratile rigorozne mjere sigurnosti, kao i cijeli njegov posjet glavnom gradu BIH - američki se dopredsjednik sastao s članovima kolektivnog Predsjedništva BIH i Vijeća ministara. U razgovorima američkog dopredsjednika sudjelovali su i povjerenik Europske unije za vanjsku politiku Javier Solana i visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Valentin Incko.

Iz Sarajeva američki dopredsjdnik sutra odlazi u Beograd, gdje će se založiti za popuštanje napetosti koje su posljedica američke podrške proglašenju neovisnosti Kosova . Američki dopredsjednik će prilikom sastanka sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem i članovima njegove vlade nastojati uvjeriti srbijanske dužnosnike da Washington želi otvoriti novo poglavlje u bilateralnim odnosima. Treća postaja turneje Joea Bidena je Kosovo, gdje će boraviti prekosutra.

XS
SM
MD
LG