Linkovi

Na albumu "My Turn" Tanya Tucker pjeva s klasicima countryja


2007. godine Tanya Tucker napustila je Nashville i preselila se u kuću na plaži u Malibuu, u Kaliforniji. No, s tim preseljenjem nije i napustila svoje glazbene korijene u countryu. Svoj novi album snimila je s klasicima country glazbe.

Rambling Fever jedna je od 12 skladbi koje su postale poznate u izvedbama country pjevača, a koje je Tanya Tucker sakupila na svojem novom albumu pod naslovom My Turn. Njen pokojni otac i menadžer Beau Tucker bio je inspiracija. Tanya kaže da je odabrala pjesme koje je on uvijek htio da ona pjeva, te da je album posvećen njenom ocu koji je bio uz nju tijekom njene cijele glazbene karijere.

Na albumu My Turn kao gosti nastupaju zvijezde bluegrassa Rhonda i Darrell Vincent, Tex-Mex harmonikaš Flaco Jimonez, Cajun izvođač Jo-El Sonnier, te slavni bluegrass sastav The Grascals, koji su s Tanyom snimili hit Conwaya Twittya i Lorette Lynn, skladbu After the Fire Is Gone.

Tanyi je bilo svega 13 kad je snimila svoj prvi country hit, skladbu Delta Dawn. Od tada snimila je preko 40 top 10 country singlova, od kojih se 10 popelo i na prvo mjesto. Tijekom 70-tih i ranih 80-tih Tanya je vodila borbu s drogom i alkoholom, koji su imali negativan utjecaj na njenu karijeru. Na scenu se vratila koncem 1980-tih s nizom hitova poput skladbi Just Another Love, If it Don't Come Easy, i Strong Enough to Bend. S uspjesima je nastavila i tijekom 1990-tih, dok je 2002. bila rangirana na 20. mjesto najvećih ženskih izvođača country glazbe.

Tijekom lipnja Tanya će se vratiti u Nashville na koncert u povijesnom Ryman Auditorijumu s Marty Stuartom i drugim zvijezdama Grand Ole Oprya. Budući projekti Tanye Tucker uključuju i televizijsku seriju pod naslovom Tuckertown, o njenom preseljenju u Kaliforniju i novom životu na zapadnoj obali. Prvi singl s albuma My Turn je duet koji je Tanya snimila s pjevačem Jimom Lauderdaleom, njihova verzija hita Bucka Owensa iz 1964. godine, skladba Love's Gonna Live Here.

XS
SM
MD
LG