Linkovi

Glavaš se telefonski obratio pristašama u Belišću


Glavas je iz Hercegovine telefonom u Belisce gdje se njegova stranka okupila na predizbornom skupu kazao da nevin osudjen. "Nikad u zivotu nisam pocinio nista zbog cega bi se morao stidjeti, niti ikakvo necasno djelo," kazao je Glavas koji je prije dva dana nepravomocnom presudom dobio deset godina zatvora za ubojstva i mucenje najmanje sedam Srba u ratnom Osijeku gdje su ga tada zvali gospodarom zivota i smrti.

Rekao je da mu je zao sto je "kao njegov otac morao otici u emigraciju iz zemlje koju je", rekao je, "stvarao'. Kazao je je zemlju napustio nakon sto mu je iz vrha HDZ-a javljeno da ce dobiti "dvocifrenu zatvorsku kaznu." Nije precizirao zbog cega je bosansko-hercegovacko drzavljastvo trazio jos prosle godine. Takoder nije naveo odakle se tocno javlja.

"Ja cu se vratiti," rekao je Glavas ciji je sin nakon njegovog telefonskog govora zapalio HDZ-ovu zastavu. Glavas, kojeg su mediji nazivali mirnodopskim gubernatorom Slavonije i Baranje prvi je visoki drzavni duznosnik osudjen za ratni zlocin. On sam za sve krivi premijera Ivu Sanadera kojem je svojedobno pomogao da preuzme HDZ. Saborski imunitet mogao bi izgubiti vec danas jer se na dan izricanja presude saborsko povjerenstvo nije uspjelo okupiti.

XS
SM
MD
LG