Linkovi

Na godišnjoj večeri dopisnika iz Bijele kuće, šale na račun predsjednika i dopredsjednika


Na sinoćnjoj godišnjoj svečanoj večeri udruge dopisnika iz Bijele kuće, predsjednik Obama se dobrano našalio na vlastiti račun, posebice na njegovo poznato oslanjanje na teleprompter, obećavši da će se 'odviknuti od te ovisnosti'. Dodao je, međutim, da će se dopredsjednik Joe Biden 'naviknuti' na teleprompter, našalivši se tako na račun još bolje poznate Bidenove sklonosti improviziranim izjavama.

Udruga dopisnika iz Bijele kuće osnovana je 1914. godine kao veza između tiska i predsjednika. Svaki američki predsjednik od Calvina Coolidgea redovito je prisustvovao godišnjim večerama na kojima su izloženi pošalicama.

U svom prvom prisustvovanju otkako je predsjednik, gospodin Obama je na večeru privukao velik broj poznatih ličnosti iz javnog života, od političara, pa do zabavljača. Počasna mjesta pripala su heroju pilotu Chesleyu Sullenbergeru koji je uspješno sletio s putničkim zrakoplovom na rijeku Hudson bez stradanja ijednog putnika, te kapetanu Richardu Phillipsu, koga su somalijski pirati držali taocem nakon napada na njegov trgovački brod.

XS
SM
MD
LG