Linkovi

SZO značajno revidira brojke: Gripa H1N1 u 29 zemalja s 4379 potvrđenih slučajeva oboljenja


Svjetska zdravstvena organizacija objavila je u nedjelju značajno revidirane najnovije brojčane podatke o proširenosti virusa gripe H1N1: u 29 zemalja službeno je prijavljeno 4379 slučajeva. To je za gotovo tisuću više nego što je SZO izvijestio samo dan ranije.

Costa Rica je izvijestila o svom prvom smrtnom slučaju, a Sjedinjene Države o svom trećem. Radi se o muškarcu koji je u trenutku smrti bolovao od srca i virusne upale pluća, objavili su javnozdravstveni dužnosnici u američkoj saveznoj državi Washington.

Meksiko je povećao broj potvrđenih smrtnih slučajeva na 48, a broj oboljelih na 1578. Kanada je izvijestila o jednom smrtnom slučaju.

Britanska vlada je objavila da je dešifrirana genetska informacija o virusu, čime se došlo korak bliže u razvoju cjepiva protiv svinjske gripe.

Evo i najnovijih podataka Svjetske zdravstvene organizacije za zemlje u kojima su prijavljeni slučajevi bolesti, ali ne i smrtni ishodi: Argentina (1), Australija (1), Austrija (1), Brazil (6), Britanija (39), Kolumbija (1), Danska (1), El Salvador (2), Francuska (12), Njemačka (11), Guatemala (1), Irska (1), Izrael (7), Italija (9), Japan (4), Nizozemska (3), Novi Zeland (7), Panama (3), Poljska (1), Portugal (1), Južna Koreja (3), Španjolska (93), Švedska (1), Švicarska (1).

SZO kaže da postoji jedan potvrđeni slučaj u Hong Kongu, dok je kineska vlada objavila u nedjelju prvi sumnjivi slučaj u samoj Kini, ali on tek treba biti potvrđen.

XS
SM
MD
LG