Linkovi

Novi biznis - avioprijevoznik za kućne ljubimce


Nekim gospodarskim sektorima u sadašnjoj recesiji ide vrlo dobro – primjerice proizvođačima slatkiša, firmama koje putem pošte iznajmljuju filmove, te jeftinijim restoranima.

Predstavljamo vam danas jedan novi biznis, za koji je nemoguće reći hoće li uspjeti ili ne, jer s radom počinje tek u srpnju. To je firma Pet Airways, avio-prijevoznik za kućne ljubimce!

Amerikanci svake godina na svoje četveronožne ljubimce, te razne kućne ptice, potroše 41 milijardu dolara, što je više nego ukupni društveni proizvod mnogih zemalja. Zato, na tržištu koje je vezano uz potrebe pasa i mačaka uvijek ima dobrih poslovnih šansi. Jer, Amerikanci – pokazuju statistike - svojim kućnim ljubimcima i danas žele osigurati kvalitetnu hranu, igračke te dobrog veterinara.

To je dobra vijest i za zrakoplovnu kompaniju Pet Airways, koja će od ovog ljeta prevoziti isključivo kućne ljubimce. Jedini ljudi na letovima bit će piloti i osoblje kojem je jedini posao da se brinu o životinjama. Ova firma s Floride koristi turbo propelerske avione, a letjet će u pet američkih gradova, uključujući New York, Chicago i Denver.

Većina od 19 sjedala u zrakoplovima je izvađena, a zamijenili su ih kavezi za kućne ljubimce, različitih veličina. Ukratko, psi, mačke, papige, kornjače i druge kućne životinje više neće morati prolaziti kroz zastrašujuća ukrcavanja na pokretnoj traci ili putovanja u samoći, među prtljagom.

Na aerodromima će čak postojati posebno mjesto za njih, gdje će ih njihovi vlasnici moći ispratiti, odnosno dočekati. Stjuardese i stjuardi prošetat će pse prije ukrcavanja.

Uz dodatnu mogućnost vršenja nužde tijekom leta, ljubimci će također biti počašćeni raznim poslasticama te svježom vodom za piće. Uglavnom, tretman kućnih ljubimaca na ovim letovima bit će mnogo kvalitetniji od tretmana koji u avionima danas dobivaju mnogi 'klasični' putnici - ljudi.

XS
SM
MD
LG