Linkovi

Web stranica tjedna: VisualMD


Na internetu postoji velik broj sajtova posvećenih medicinskim pitanjima; mnogi od njih nude tisuće stranica podataka podjednako o bolesti i o zdravlju. Naše ovotjedno odredište je drugačije: ono se fokusira na korištenje spektakularnih video snimaka i ilustracija kako bi objasnilo način na koji funkcionira ljudski organizam.

"Web stranica VisualMD novi je način gledanja na informacije o zdravlju na internetu. Koristeći vizuelnu prezentaciju stvarnih stanja u ljudskom tijelu konačno možemo VIDJETI bolesti, uzroke, posljedice i rješenja. I, po prvi puta razumjeti stvari koje štete našem zdravlju i puteve kojima nam se vraća zdravlje," kaže Alexander Tsiaras, osnivač web sajta www.TheVisualMD.com.

Slike koje pokazuju krvne stanice kako cirkuliraju kroz tijelo, ili bubrege kako filtriraju iz krvi toksične stvari, temelje se na stvarnim medicinskim podacima. Slike su plod zajedničkog rada ekipe slikara i tehničara koji su zajedno radili na super-kompjuterima. Medicinski stručnjaci osigurali su točnost završnog proizvoda.

"Kako smo radili koji od projekata, tako bismo okupili čitav niz vrhunskih stručnjaka, ljudi koji su na vrhu svojeg specijalističkog polja – recimo, za visoki tlak, za rak i slično. Oni bi pregledali svaki djelić materijala i dali mu svoju potvrdu. Dakle, ništa nije objavljeno ako nije dobilo zeleno svjetlo stručnjaka," kaže Tsiaras.

Ovaj je sajt tek pokrenut prije nekoliko tjedana, te su planirana daljnja poboljšanja, uključujući i dio koji bi korisnik prilagodio vlastitim potrebama.

XS
SM
MD
LG