Linkovi

'Defying Gravity' - peti album Keitha Urbana


Prije deset godina na američkoj country sceni zabljesnuo je Novozelanđanin Keith Urban. Kako javlja Mary Mornigstar, na svojoj najnovijem studijskom albumu, petom po redu, pod naslovom Defying Gravity, Keth Urban otkriva novi osjećaj mira i sreće u svojem životu.

Skladba 'Sweet Thing' je prvi hit singl s novog albuma Keitha Urbana 'Defying Gravity'. Album je odmah zasjeo na prvo mjesto top liste magazina Billboard.

Prije nekoliko godina Keith Urban je bio sučeljen s osobnim problemima – proveo je nekoliko mjeseci u klinici za odvikavanje od alkohola. Od tada promijenilo se mnogo toga – među ostalim, otrijeznio se i oženio s glumicom Nicole Kidman s kojom ima osmomjesečnu kćer za koju kaže da mu je 'dala novi pogled na život'.

Ta osobna sreća, tvrdi Keith Urban, može se zamijetiti i na albumu 'Defying Gravity': "Jako sam zahvalan za to gdje sam sad u svom životu. Ovaj novi album je ispao jako radostan i optimističan."

Za naslov albuma Keith je odabrao stih iz jedne od pjesama skladatelja Radneya Fostera pod naslovom „I'm In". Kaže da te dvije riječi uistinu definiraju radosni i optimistični duh koji je bio očit za snimanja albuma.

Jedna od najosobnijih skladbi na njemu je skladba „Thank you" u kojoj se Keith izravno obraća svojoj supruzi. "Mislim da ju je dirnula. Ona većinu mojih pjesma čuje dok ih još pišem. To je podvojenost lakoće izricanja nečega kroz pjesmu, i s druge strane teskoce daljnjeg objašnjavanja sadržaja izvan nje" - kaže Keith Urban, koji sedmog svibnja odlazi na svjetsku turneju koja počinje serijom koncerata po Sjedinjenim Državama.

Kao predgrupe na turneji sviraju Taylor Swift, sastav Sugarland i Dierks Bentley.

XS
SM
MD
LG