Linkovi

Spyro Gyra - "Down the Wire"


Nakon što se u ljeto 1979. na radiju počeo vrtiti hit 'Morning Dance' – ništa više nije bilo isto. Zahvaljujući ovoj laganoj skladbi sastav Spyro Gyra postao je jedna od glavnih zvijezda tada popularnog pop-jazza. Spyro Gyra u odličnoj je formi i danas. Po treći je put dobitnik nagrade Grammy za najbolji instrumentalni pop album godine. Izdali su nedavno još jedan album koji ce se zaljubljenicima njihove glazbe svakako svidjeti - pod naslovom Down the Wire.

Na čelu ovog sastava od pet članova od samog je početka saksofonist i producent Jay Beckenstein, koji je s klavijaturistom Tomom Schumanom, napisao skladbu The Tippin Point. Uz njih, u sastavu su još i basist Schott Ambush, gitarist Julio Fernandez, te Boney B. koji svira udaraljke i bubanj. Ni jedan album ovog sastava ne bi bio potpun bez malo latino-jazz utjecaja, pa tako ni ovaj.

Na ovom albumu ima malo više rocka i funka kao i jazz improvizacija nego na prethodnim. Za Jaya Beckensteina, glavni je cilj držati pozornost publike, ili još bolje - potaknuti ih da zaplešu. Dodaje da je improviziranje na koncertu kao hod po žici. Spyro Gyra se priprema za ljetnu sezonu jazz festivala, te turneju koja će ih odvesti do Brazila, Španjolske, Meksika i Ukrajine. Nastupit će i u desetak američkih gradova.

XS
SM
MD
LG