Linkovi

Jedan od vodećih ljudi Freddie Maca pronađen mrtav u svojoj kući


Jedan od vodećih dužnosnika najveće američke financijske institucije za hipotekarske stambene zajmove David Kellerman pronađen je mrtav u svojoj kući u Virginiji, pokraj Washingtona.

Policija je priopćila da je primila poziv rano jutros iz kuće u kojoj je stanovao Kellerman, inače vršitelj dužnosti financijskog direktora kompanije Freddie Mac, te da se očigledno radi o samoubojstvu.

Osobe upoznate s ovim slučajem, kažu da se četrdeset jednogodišnji Kellerman objesio.

David Kellerman je radio za Freddie Mac, financijsku instituciju koja je umnogome regulirana od strane američke vlade, duže od 16 godina, a za vršitelja dužnosti financijskog direktora imenovan je u rujnu prošle godine.

Kompanija Freddie Mac je priopćila da je Kellerman primio oko 800 tisuća dolara bonusa, što je jedna od brojnih isplata koje je ova korporacija isplatila svojim direktorima, a koje izazvale veliko ogorčenje među kongresnim zastupnicima.

Prema izvješćima, savezno Povjerenstvo za regulaciju burza dionica i vrijednosnih papira provodila je istragu protiv Freddie Maca zbog mogućih računovodstvenih prekršaja.

Inače, Freddie Mac i sestrinska organizacija Fannie Mae u vlasništvu su ili jače za preko polovice svih hipotekarskih stambenih zajmova u Sjedinjenim Državama.


XS
SM
MD
LG