Linkovi

The Great American Soulbook: album posvećen velikanima soul glazbe


Oni koji su upoznati s Great American Songbook-om, Velikom američkom pjesmaricom, dobro znaju neke od hitova popularne glazbe koje su skladali velikani poput Georgea Gershwina, Irvinga Berlina i drugih. Sada predstavljamo Great American Soulbook, veliku američku pjesmaricu soul glazbe. Ona je novi uradak sastava Tower of Power.

Mnogi hitovi sastava Tower of Power bazirani na zvuku roga, neki od njih još iz 1970-ih, sada se smatruju klasicima soul glazbe. No, nakon četrdeset i jedne godine, sastav je odlučio napraviti nešto drugačije od svog originalnog funk i blues zvuka, kako bi odao počast svojim glazbenim herojima s albumom pod naslovom The Great American Soulbook.

Nakon Steviea Wondera i skladbe You Met Your Match, tu je i skladba I Thank You u izvođenju Sama i Dave-a, s Tomom Jonesom kao glavnim vokalom.

Tower of Power zatvara puni krug s izabranim pjesama ikone soula Jamesa Browna. Pjesme je odabrao i producirao jedan od osnivača sastava, saksofonist Emilio Castillo, koji za Browna kaže da je jedan od njegovih najvećih glazbenih utjecaja.

Među pjesmama Jamesa Browna, na ovom albumu nalaze se It’s a New Day, Mother Popcorn, There It Is i I Got the Feelin’. Tower of Power također predstavlja svoju interpreteaciju pjesama Arethe Franklin, Otisa Reddinga, Wilsona Picketta, Billa Withersa, Billyija Paula i Tavaresa.

Među gostima koji se pojavljuju na albumu Great American Soulbook su i blues-roker Huey Lewis, Sam Moore, iz sastava Sam and Dave, te blues pjevačica Joss Stone, koja zajedno s pjevačem Larryijem Braggsom izvodi pjesmu dueta Marvina Gayea i Tammi Terrell, Heaven Must Have Sent Your Precious Love.

XS
SM
MD
LG