Linkovi

General Motors na dražbi prodaje svoje old-timere


Američki auto-sektor odnedavno prima novčanu pomoć od države, ne samo u obliku zajmova, već i time što je savezna vlada odlučila kupiti 17 tisuća novih automobila s učinkovitijom potrošnjom goriva.

No u borbi za svaki dolar – koji bi mogao značiti izbjegavanje bankrota – korporacija General Motors odlučila se i na dražbovnu prodaju svojih 'povijesnih ikona'. Više od stotinu antiknih i legendarnih vozila prodavalo se jučer na Floridi. Među njima i jedan Oldsmobile iz 1920. koji je prodan za 30 tisuća dolara.

Nekoliko milijuna dolara zarade na ovaj način samo je kap u moru novčanih potreba General Motorsa. Na sajmu automobila u New Yorku ova kompanija predstavlja nove modele bez uobičajene pompe. Prošle godine angažiran je rapper 50 Cent, a danas to rade direktori.

Stručnjaci kažu da su novi modeli najbolji u proteklih nekoliko desetljeća, ali prodaja svejedno ne ide dobro. Potencijalni kupci, naime, zabrinuti su da bi GM mogao bankrotirati, a prizori poput onih s dražbe samo pojačavaju takav dojam.

XS
SM
MD
LG