Linkovi

Iz bejzbola u jazz: Bernie Williams na svom novom albumu "Moving Forward"


Bivši profesionalni igrač bejzbola Bernie Williams šesnaest je godina bio zvijezda momčadi New York Yankees. No, nakon što je 2006. prestao igrati baseball, Bernie Williams je postao zvijezda i izvan športskog terena.

Uz brojne pojedinačne nagrade za najboljeg igrača, Bernie Williams je sa ekipom New York Yankeesa osvojio četiri naslova prvaka. Kad je u 38-moj godini otišao u mirovinu, mnogi su se pitali čime će se Bernie Williams sada baviti. Malo je tko mogao pretpostaviti da je Williams i dobar jazz glazbenik.

Sportski navijači se skoro uvijek iznenade kada čuju da je Berniejeva prva ljubav bila glazba a ne bejzbol. Dugo je učio klasičnu gitaru, no razvio je interes i za blues i jazz. Kada je sa 17 godina potpisao ugovor s Yankeesima, Bernie je i dalje radio na svojoj glazbi, ponekad vježbajući u svlačionici prije utakmica.

G. 2003. ostvario je svoj san objavivši album pod naslovom The Journey Within. Bernie Williams ga je okarakterizirao kao 'proslavu svojih latinoameričkih glazbenih korijena', posebice ritmova salse koje je slušao odrastajući u Portoriku.

Bernie Williams je ponovio svoj uspjeh i s nedavno objavljenim albumom Moving Forward. Na albumu je devet pjesama kojima je on sam autor, a, uz njih, tu je i njegov aranžman poznatog napjeva koji slavi baseball 'Take me out to the bowl game'.

Gosti na albumu su Dave Koz, gitarist Mike Stern i pjevač Jon Secada, kao i Bruce Springsteen i njegova supruga Patti Scialfa na live-snimci Springsteenovog hita, Glory Days.

Bernie obećava još posebnih gostiju na nadolazećem koncertu u New Yorku. U medjuvremenu, nakon nastupa na svjetskom prvenstvu bejzbola održanom u Portoriku, nagadja se da mi se mogao vratiti i bejzbolu.

XS
SM
MD
LG