Linkovi

Peter Cincotti traga za novim zvucima i ritmovima na albumu East of Angel Town


Kad je jazz pjevač Peter Cincotti objavio svoj prvi album prije šest godina, proglašavali su ga mladim Frank Sinatrom. Njegovo je sviranje klavira pod utjecajem bluesa, poput Errola Garnera. No, danas stariji i mudriji Cincotti na svom novom albumu, naslovljenom „East Of Angel Town,“ istražuje drugačije ritmove.

Peter Cincotti, rodom iz New Yorka, prešao je dugačak glazbeni put otkako mu je baka poklonila klavir igračku. Jazz se činio prirodnim pravcem za Petera, koji je, kad mu je bilo 12 godine, zajedno nastupao s još jednim mladim virtuozom, Harryjem Connickom Juniorom. Peterovi rani glazbeni heroji bili su jazz klaviristi Oscar Peterson, Bill Evans i Herbie Hancock. On je takodjer i vješt skladatelj.

Peter piše skladbe o različitim, svakodnevnim temama, od tijeka vremena u skladbi The Country Life do ljubavnih problema na Manhattanu u pjesmi pod naslovom Cinderella Beatufiul.

Sad, s 25 godina, Peter Cincotti postao je prvorazredni tekstopisac s osjećajem za detalj. On kaže da mu je cilj da svaka skladba u studiju zaživi istom onom svježinom koju je imala u trenutku kada je bila napisana.

U medjuvremenu, Peter se uživljava u svoju novu ulogu rock glazbenika, otvarajući koncerte pjevača Seala na njegovoj američkoj turneji. Za kraj, s albuma East of Angel Town, Peter izvodi skladbu pod nazivom Lay Your Body Down (Goodbye Philadelphia).

XS
SM
MD
LG