Linkovi

Album "Son of a Preacher Man" - novi uspjeh country pjevača Johna Richa


Country pjevač John Rich privukao je veliku pozornost sa svojim novim albumom pod naslovom Son of a Preacher Man, ponajviše zbog hit pjesme o ekonomiji, pjesmi koja ovih dana mnogim Amerikancima ima veliki značaj.

Na naslovnoj skladbi sa svojeg novog albuma John Rich pjeva istinitu priču o sinu propovjednika. John je otpočeo svoju glazbenu karijeru kao član sastava Lonestar iz Texasa, a danas on je polovina dueta Big and Rich. Prošle je godine njegov glazbeni partner Big Kenny morao napraviti stanku kako bi zalijecio ozljede vrata. To je Johnu dalo priliku da se upusti u solo projekt, za koji kaze da ga ne bi uradio bez Big Kennyevog pristanka.

John je dobitnik nagrada za skladanje i jedan je od natrazenijih producenta u Nashvilleu, a časopisPeople proglasio ga je jednom od najutjecajnijih osoba u glazbenoj industriji. Producirao je albume Gretchen Wilson i Jamesa Ottoa, koji su bili hitovi 2008-me, a također je radio s pjevačem sastava Alabama, Ranyem Owenom na njegovom debitantskom solo albumu, kao i s pjevačicom Jewel na njenom prvom country albumu.

John je domaćin country televizijske emisije pod naslovom Gone Country, u kojoj se novi glazbenici natječu za priliku za dolazak u Nashville i snimanje country skladbe u njegovoj produkciji. U lipnju John ce nastupiti na glazbenom festivalu udruge country glazbe u Nashvilleu, a tog će se mjeseca ponovo udružiti s Big Kennyem na Big and Rich koncertnoj turneji koja ce trajati do kraja kolovoza.

Njegov novi hit s albuma Son of Preacher Man je to postao skoro slučajno. Dok je nastupao na seriji promidžbenih pojavljivanja u radijskim emisijama, bio je zamoljen da izvede skladbu Shutting Detroit Down. Ta pjesma - tema koje je financijska kriza u Americi - postala je ubrzo hit, te je dovela do toga da je njegova diskografska kuća Warner Brothers records objavila album dva mjeseca prije utvrđenog termina. John objašnjava što ga je inspiriralo da napiše tu skladbu:

"Htio sam napisati pjesmu koja će opisati koliko sam ljut zbog svega što se sada dešava, što vidim svaki dan na vijestima. Ja potičem iz radničke obitelji iz Texasa, mi smo živjeli u montažnoj kući u zapadnom Texasu, nikad nisam išao na fakultet, i uredno plaćam porez otkako sam odrastao. I kad vidim ljude poput direktora tvrtke Merryl Lynch koji kupuju zahodsku školjku za 38 tisuća dolara, to me navodi da napišem pjesmu, da iskažem kako se osjećam. Ovo je pjesma za sve radnike diljem Amerike."

XS
SM
MD
LG