Linkovi

Web sajt tjedna: Circle of Blue


U nedjelju 22. ožujka obilježen je Svjetski dan vode. Svrha tog dana je ukazivanje na problem osiguravanja adekvatne količine pitke vode u svijetu. Odlicno mjesto za pratiti sve vijesti vezane za vodu je nasa web stranica tjedna, CircleofBlue.org.

J. Carl Ganter direktor je organizacije pod naslovom Circle of Blue, koja sakuplja vijesti o vodi s internetskih izvora, no takodjer uključuje originalni novinarski rad i izvjesca iz svih krajeva.

J. Carl Ganter: To sto mi radimo je izvještavanje o globalnoj krizi pitke vode, s kojom smo sučeljeni, i to sto pokušavamo učiniti je utvrditi sto djeluje a sto ne, uporabom znanosti i podataka, te osigurati da te informacije budu predočene javnosti. Mi se bavimo svime, od suše do poplava, rekonstrukcijom i tehnologijom distribucije vode, i time kao stediti vodu. To radimo jer smo uvjereni da je voda jedna od važnih tema 21-og stoljeca. No to je ujedno i jedna od najtežih tema za pokrivati jer je složena. Svi mi imamo različite razloge zbog kojih se bavimo vodom.

Web stranca Circle of Blue je jako bogata sadržajima, i lako je po njoj šetati izmedju dijelova o znanosti i tehnologiji, poslovnom svijetu, politici, a tu je i kutak posvecen umjetnosti.

J. Carl Ganter: M voice Otkrili smo da umjetnici uistinu imaju nešto za reci. Oni mogu to prikazati vizualno, ili u pjesmi, oni to mogu izreci riječima koje ce nas taknuti, emocionalno i duhovno poput ničega drugog.

Na web stranici Circle of Blue možete se registrirati za primanje najnovijih vijesti, te prijevod sadržaja na 10 različitih jezika. Povezniceza tuinternetsku stranicu, kao i od vise od 200 drugih iz naše arhive web stranica tjedna, možete naćina našoj stanici voanews.com.

XS
SM
MD
LG