Linkovi

"Don't Tempt Fate" - novi album Randyja Scotta


Komercijalni uspjeh je bio nesto novo i neocekivano za jazz vokalista i gitarista Andyja Scotta kad je njegov singl “Great Life” bio uvrsten u soundtrack za film “I Know What You Did Last Summer,” 1998. godine, a potom se nasao i u nekim reklamama za automobile. To mu je donijelo izvjesnu financijsku sigurnost, ali istovremeno dovelo u pitanje malo neobicno ime pod kojim je do tada radio i pod kojim je snimio dva albuma – Goat. Novi album o kojemu se puno prica snimio je pod svojim pravim imenom – Andy Scott i “Don’t Tempt the Fate,” Ne izazivaj sudbinu ....

Njegovi su rock-and-roll dani mozda prosli, ali Andy Scott nije izgubio dar za pisanje lijepe melodije.U ovoj – Rainy Day – s albuma “Don’t Tempt Fate,” Andy gotovo nalazi slast u melankoliji tmurnog i mracnog dana.

Unatoc zivotnim peripetijama, Andu Scott uvijek gleda onu svijetliju stranu zivota.Natjecateljska crta u njegovom karakteru dolazi od njegova oca, bivse zvijezde baseballa Ala Rosena. Al se vec bio povukao u mirovinu kad se Andy rodio, u Clevelandu, u drzavi Ohio, ali ostao je sila vodilja u sinovljevom zivotu. Kad je otac prihvatio ponudu za jedan od vodecih polozaja u baseball ekipi New York Yankeesa, s njim je u New York posao i Andy.

"Krenuo sam za njim par tjedana kasnije i poveo sa sobom, u autu, obiteljskog psa, njemackog ovcara, iz Clevelanda ravno na stadion Yankeeja. To je bilo vrlo cool," kaze Andy Scott.

Andy se nadao da ce se u New Yorku probiti na glazbenu scenu.Kad je konacno dobio ugovor za pjesmu “Great Life,” odlucio je da je to bio pravi trenutak za reaktiviranje njegovog starog nadimka – Goat, jarac. Jos dok je bio tinejdzer njegovi vrsnjaci su ga tako prozvali nakon jednog njegovog susreta s pravim jarcem. Andy pojasnjava:

"Izazivali su me – udji, ako smijes, u obor, i pomiluj jednog nezavezanog jarca.Ja jesam, i taj me je nokautirao. Kad sam dosao kuci, tata je htio znati sto se dogodilo i ja sam mu ispricao.I rekao mu da je ono najgore bilo to da su me druga djeca prozvala Goat."

Nakon uspjeha sa skladbom “Great Life,” Andy se oprostio od svog nadimka i kao Andy Scott vratio onome sto najbolje zna, a to je pjevanje, sviranje – na gitari i elektricnom klaviru – i skladanju pjesama punih zaraznog ritma.

"Volim bogati ritam, koristim ga kad god mogu.Htjeli smo iz akusticne gitare dobiti sto vise swinga.Ona drzi ujednacen ton, sve drugo krece se oko nje i to stvara neku vrstu tenzije," kaze Andy.

Na Andyjevom novom albumu pojavljuju se i neki session glazbenici kao i nova vokalna zvijezda Madeleine Peyroux, u naslovnoj albuma - Don’t Tempt Fate.

XS
SM
MD
LG