Linkovi

Jake Owen objavio svoj drugi album - Easy Does It


Prošlo je skoro tri godine otkako je country pjevač Jake Owen objavio svoj debitantski album. Mary Morningstar izvješćuje zašto je taj mladi pjevač s Floride toliko dugo radio na svojem drugom, tek objavljenom albumu pod naslovom Easy Does It.

Jake Owen je napisao 8 od 10 skladbi za svoj novi album „Easy Does It“. Pažljivo je birao pjesme koje ce željeti izvoditi svake večeri na svojoj koncertnoj turneji. Jake tvrdi da ne izabire pjesme koje nije spreman pjevati sljedećih 20 godina.

Tijekom proteklih nekoliko godina Jake Owen je nastupa kao predgrupa najvećih zvijezda country glazbe, kao sto su Brooks and Dunn, Alan Jackson i Kenny Chesney. To ga je iskustvo naučilo ne samo kako da postigne uspjeh u glazbenoj industriji, vec i da se osjeća prihvaćenim u Nashvilleu.

"Mnogo se toga dogadjalo u posljednjih nekolikog godina. Zaista me posluzila sreća, i stvari idu dobro. Dečki u mojem sastavu i ja radimo puno…Nadamo se da se to tako i potrajati," kaže Owen.

Prije nego sto je otpočeo sa svojom glazbenom karijerom, Jake se nadao postati profesionalni igrač golfa. Kad mu je bilo 15 godina pobijedio je na svom prvom golf turniru, no dok je bio student na fakultetu Jake se ozlijedio skijajući na vodi. Oporavljajući se od ozljeda počeo je svirati gitaru da ubije dosadu i tako je to sve počelo.

Prošle je godine Jake zaradio svoje prve nominacije za nagrade Udruge Country Glazbe kao i za nagradu Grammy.

U travnju, on ce biti u Las Vegasu na 44-toj godišnjoj dodjeli nagrada country glazbe. On je nominiran u dvije kategorije, najboljeg novog pjevača i za glazbeni dogadjaj godine za skladbu pod naslovom Life In a Northern Town, koju je snimio s sastavima Little Big Town i Sugarland.

Jake opisuje kako su ga se dojmile te pohvale: "To je uistinu izuzetan osjećaj, a najbolja stvar kod toga je da, po novom, za nagrade glasaju slušatelji, bilo redovnim putem, bilo putem Interneta na web stranici gactv.com."

Jake ce provesti veci dio 2009-te na turneji po Sjevernoj Americi, koja uključuje i niz nastupa na velesajmovima pojedinih saveznih država kao i na festivalima Country glazbe. Za kraj, s albuma Easy Does It, skladba Do Not Think I Can't Love You.

XS
SM
MD
LG