Linkovi

"Between 2 Worlds," novi album Chucka Loeba


Jazz gitarist i skladatelj Chuck Loeb svjetski je putnik. Njegova ga je glazba odvela po cijelom svijetu, uključujući česte turneje po Europi i Aziji.

Vječno zauzeti Chuck Loeb usavršio je umjetnost organiziranja vremena. Dok nije u studiju kao producent ili gostujući izvođač nekima od vodećih jazz glazbenika današnjice, Loeb radi na svojoj impresivnoj solo karijeri. Ako se tome pridoda strast za putovanjem, koji put ćete ga naći u stranoj zemlji na nekom glazbenom projektu.

Spajajući ugodno s korisnim, Loeb je prošle godine, za vrijeme putovanja po Njemačkoj, rezervirao studio u Berlinu gdje je radio na 4 skladbe za svoj novi album "Between 2 Worlds." Jedna od tih skladbi posvećena je njegovom učitelju, slavnom gitaristu Patu Methenyju.

Među Loebovim najranijim mentorima bio je i jazzist Jim Hall, kojeg Loeb opisuje kao gitarista za gitariste. Za uzvrat, Hall je postao jedan od najvećih poklonika Chucka Loeba, za kojeg kaže da posjeduje poseban talent koji mu je omogućio istraživanje svakog zakutka vještine sviranja gitare.

Ovaj je album, na neki način, obiteljski uradak; Loebova supruga Carmen i kćerka Lizzy pjevaju prateće glasove na nekoliko skladbi. Pomažući pri izvedbi Loebove vlastite skladbe "Let's Go," našla su se dva istaknuta imena takozvanog relaksiranog jazza, trombonist Brian Culbertson i saksofonist Eric Marienthal.

XS
SM
MD
LG