Linkovi

Korporacija AIG na udaru kritika zbog od države subvencioniranih bonusa


Američki predsjednik Barack Obama priključio se danas kritikama na račun osiguravateljskog diva, kompanije AIG, koja planira isplatiti svojim direktorima 165 milijuna dolara bonusa premda je od propasti spašena sa 170 milijardi dolara državnog novca.

Predsjednik Obama kaže da je AIG upao u probleme zbog "bezobzirnosti i pohlepe." On je obećao da će koristiti sva pravna sredstva da blokira isplatu tih bonusa. Predsjednik je ovu izjavu dao u Bijeloj kući, povodom objavljivanja novog programa državne pomoći, namijenjenog malim poduzetnicima.

Nešto kasnije je ministar pravosuđa u saveznoj državi New York – Andrew Cuomo – izjavio da će izdati subpoene glede informacija oko bonusa u kompaniji AIG. Cuomo je u pismu direktoru AIG-a, Edwardu Liddyu, poručio da bi porezni obveznici, u najmanju ruku, trebali znati gdje je otišao njihov novac.

Guverner Američke središnje banke Ben Bernanke izjavio je da će američka gospodarska recesija biti okončana do kraja ove godine 'ukoliko će postojati politička volju da država bankama posudi još novca.'

U intervjuu za televiziju CBS, Bernanke je iznio procjenu da će ekonomski započeti 2010. godine pod uvjetom da dođe do stabiliziranja financijskih tržišta i njihovih normalnog funkcioniranja.


XS
SM
MD
LG