Linkovi

Neki su republikanski guverneri žestoki kritičari Obaminog paketa ekonomskih poticaja


Predsjednik Obama sinoć je na večeri u Bijeloj kući ugostio guvernere koji se također moraju nositi s deficitima u saveznim državama kojima su na čelu. Neki republikanski guverneri žestoki su kritičari paketa ekonomskih poticaja vrijednog 787 milijardi dolara, iako on predviđa i pomoć saveznim državama. Dok republikanska stranka pokušava pronaći jedinstvenu strategiju za vrijeme administracije predsjednika Obame, stručnjaci kažu danekoliko republikanskih guvernera, prije svih Bobby Jindal iz Louisiane, Tim Pawlenty iz Minnesote i Mark Sanford iz Južne Karoline, koriste javnu debatu oko paketa ekonomskih mjera kao odskočnu dasku za predsjedničke izbore 2012.

No, republikanci nisu jedinstveni. Nasuprot onima koji su ustali protiv dodatne državne potrošnje kao poticaja ekonomiji nalaze se Arnold Schwarzenegger iz Californije i Charlie Crist s Floride koji su podržali Obamin plan. Schwarzenegger je izjavio da je situacija vrlo ozbiljna te da ovo nije vrijeme za političke igre.

U međuvremenu, prema jednoj novoj anketi, 75 posto Amerikanaca izražava bojazan smjerom kojim se njihova zemlja kreće. 73 posto anketiranih izjavilo je da je jako ili djelomično uplašeno razvojem situacije u Sjedinjenim Državama što je za šest posto više nego u listopadu prošle godine. Otprilike 75 posto građana ljuto je zbog toga, no ipak stvari su nešto bolje na osobnom planu. 75 posto ih smatra da se za njih osobno situacija dobro razvija.

XS
SM
MD
LG