Linkovi

Broj poginulih u zračnoj nesreći kod Buffala popeo se na 50


Predsjednik Barack Obama izrazio je sućut obiteljima zrakoplovne nesreće u saveznoj državi New York u kojoj je kasno sinoć poginulo 50 osoba.

Među poginulima u zrakoplovu je i Beverly Eckert, koja se sastala s predsjednikom Obamom u Bijeloj kući prije nekoliko dana. Eckert je izgubila supruga u terorističkom napadu 11. rujna 2001. godine, a s predsjednikom se sastala kao članica udruge koja promiče interese obitelji žrtava terorističkih napada na New York i Washington.

Prema riječima predsjednika Obame, Eckert je putovala u Buffalo kako bi tamo sudjelovala u obilježavanju rođendana njenog pokojnog supruga te pokrenula program studentskih stipendija koji je nazvan po njemu.

Zrakoplov tipa Bombardier Dash 8, s 49 putnika i članova posade, poletio je iz zračne luke Newark u New Jerseyu. Još jedna osoba poginula je u kući na koju se srušio zrakoplov. Jedan očevidac kaže da je zrakoplov preletio preko njegovog automobila naglo gubeći na visini prije nego li udario prednjim dijelom u kuću i eksplodirao. Još 12 kuća o neposrednom okruženju mjesta nesreće je evakuirano.

U komunikaciji između pilota i kontrole leta nije bilo naznaka da zrakoplov ima bilo kakve probleme. U trenutku nesreće padao je rijetki snijeg.

XS
SM
MD
LG