Linkovi

Od početka recesije Amerika izgubila 3.6 milijuna radnih mjesta


Predsjednik Barack Obama podsjetio je na brojne izazove s kojima se suočava američka ekonomija kazavši da je od početka recesije izgubljeno tri milijuna i 600 tisuća radnih mjesta.

Američki predsjednik sastao se s poslovnim čelnicima u Bijeloj kući istaknuvši kako se kompanije kojima su oni na čelu suočavaju s velikim pritiscima - među ostalim, opada im zarada i teško dobivaju kredite.

U međuvremenu, Kongres se priprema za konačno glasovanje o paketu poticajnih ekonomskih mjera vrijednom 789 milijardi dolara.

Predsjednik Obama nadao se dobiti dvostranačku podršku za svoj plan no od republikanaca iz oba doma Kongresa uspio je pridobiti svega troje umjerenih republikanskih senatora.

Istraživanje provedeno među američkim potrošačima ukazuje na zabrinutost ekonomskom situacijom u zemlji. Sveučilište Michigan objavilo je da je indeks povjerenja potrošača u ekonomiju pao za pet posto, na gotovo rekordno nisku granicu.

Ekonomisti prate raspoloženje potrošača jer na potrošnju građana otpada oko dvije trećine svih ekonomskih aktivnosti u Sjedinjenim Državama.

XS
SM
MD
LG