Linkovi

Posjetite Bijelu kuću - u digitalnoj verziji na njezinoj web stranici


Barack Obama službeno je postao predsjednikom u podne 20. siječnja. Tada se promijenio izgled internetske stranice Bijele kuće. Da bi se bolje upoznali s novom predsjedničkom administracijom, čiji je slogan „promjena,“ možete posjetiti njenu službenu web stranicu WhiteHouse.gov.

"Zajedno, mi smo svjesni da je pred Amerikancima veliko iskušenje. Nalazimo se u teškom trenutku, i još teža nam vremena predstoje. Naša je nacija u ratu, naša ekonomija u previranju. Jako je puno posla kojeg treba obaviti da bi se obnovio mir i proširio prosperitet," izvadak je iz radio poruke naciji predsjednika Baracka Obame, pred njegovu inauguraciju.

Od sada na internetskoj stranici WhiteHouse.gov moći će se naći sve njegove tjedne radio poruke naciji. Na toj se stranici također mogu naći povijesni podaci o položaju predsjednika i samoj Bijeloj kući. Naravno tu su i podaci o aktivnostima predsjednika Obame i planovima njegove nove administracije, uključujući i neke koje je spomenuo u svojem inauguralnom govoru.

"Izgradit ćemo ceste i mostove, električnu mrežu i digitalne poveznice koje će hraniti naše gospodarstvo i povezivati nas. Vratit ćemo znanost na njeno zasluženo mjesto, i uz pomoć njenih dostignuća podići ćemo kvalitetu zdravstvene njege i smanjiti njene troškove. Upregnut ćemo sunce i vjetar i zemlju da pokreće naša vozila i tvornice. I preobrazit ćemo naše škole, fakultete i sveučilišta da budu u stanju nositi se s zahtjevima novog doba," izvadak je iz jednog od govora predsjednika Obame, dostupnih na web stranici Bijele kuće.

Na internetskoj stranici WhiteHouse.gov mogu se naći informacije o američkoj vladi, službeni blog i još mnogo toga.

XS
SM
MD
LG