Linkovi

Obama poduzima korake na energetskoj i ekološkoj fronti


Predsjednik Barack Obama poduzeo je neke korake i na ekološkom frontu kako bi se smanjilo zagađivanje zraka iz automobila i promicala vozila koja troše manje goriva. Naša dopisnica iz Bijele kuće Paula Wolfson javlja da je sve to dio paketa kako bi se povećala američka energetska neovisnost i istovremeno pozabavili problemom klimatskih promjena.

Predsjednik Obama je izjavio da je došlo vrijeme da se poduzme akcija na polju energetike i zaštite okoliša. "Prošli su dani kad se Washington suprotstavljao promjenama. Moja administracija neće poricati činjenice. Ona će se njima rukovoditi".

Barack Obama je izjavio da administracija mora postaviti striktnije smjernice za efikasno korištenje goriva i poduzeti oštrije korake kako bi se smanjilo ispuštanje plinova iz automobila koji se okrivljuju za globalno zatopljavanje. Američki predsjednik je dodao da je svjestan jedinstvenog izazova s kojim je sučeljena auto industrija i potrebi da se zaštiti novac poreskih obveznika koji je izdvojen za pomoć proizvođačima automobila General Motors i Chrysler. Barack Obama je istaknuo kako cilj nije ometanje automobilske industrije, već pomoći američkim proizvođačima automobila da se pripreme za budućnost.

XS
SM
MD
LG