Linkovi

Najviše nominacija za Oscare filmu The Curious Case of Benjamin Button


Američka filmska akademija objavila je kandidate za ovogodišnje Oscare. Film The Curious Case of Benjamin Button pobrao je najviše nominacija – čak 13.

Među nominacijama su ona za najbolji film, najbolju glavnu mušku ulogu i najbolju režiju. U kategoriji najboljeg filma nalaze se još i veliki filmski hitovi Frost/Nixon, Milk, Reader i Slumdog Millionaire, čija nominacija je mnoge iznenadila. Taj je film nedavno dobio nagradu Golden Globe u kategoriji drame, a govori o jednom indijskom tinejdžeru iz Mumbaija koji postaje slavan u televizijskom kvizu.

Brad Pitt kandidiran je za najboljeg glavnog glumca za svoju ulogu u filmu The Curious Case of Benjamin Button. Drugi kandidati u toj kategoriji su Richard Jenkins za ulogu u filmu Visitor, Frank Langella za ulogu u Frost/Nixonu, Sean Penn za film Milk i Mickey Rourke za film Wrestler.

Među kandidatkinjama za najbolju žensku ulogu nalaze se Anne Hathaway za film Rachel Getting Married, Angelina Jolie za Changeling, Melissa Leo za Frozen River, Meryl Streep za Doubt i Kate Winslet za Reader.

Preminuli australski glumac Heath Ledger nominiran je u kategoriji najbolje sporedne uloge za posljednji film o Batmanu.

U kategoriji najboljeg stranog ostvarenja nalazi se izraelski film Waltz with Bashir, njemački Baader Meinhof Complex, francuski Class, japanski Departures i austrijski film Revanche. Dobitnici nagrada Američke filmske akademije bit će objavljeni 22. veljače na svečanosti u Kodak Theatreu u Hollywoodu.

XS
SM
MD
LG