Linkovi

Novi album sastava Old Crow Medicine Show, Tennessee Pusher, i bluegrass i country i - punk!


Nashvillski bend Old Crow Medicine Show glazbeni kritičari nazivaju bluegrass sastavom, pjevačima country bluesa, pa čak i punk kvintetom. Kada poslušate njihov najnoviji album Tennessee Pusher neće vam biti niti malo lakše klasificirati ovaj sastav u samo jednu od navedenih kategorija, no oni vjerojatno i vole da je tako.

Tužna melodija harmonike u ovoj pjesmi zvuči poput nečega što bi legenda folk glazbe Woody Guthrie mogao napisati. No, riječi pjesme Methamphetamine, i njena priča o opasnostima korištenja droge svrstavaju je u tematiku 21-og stoljeća. Taj spoj tradicionalnog američkog zvuka sa modernim stihovima vrlo brzo je postao zaštitni znak sastava Old Crow Medicine Show. No važno je imati na umu da, premda ovaj sastav koristi neke zvukove iz prošlosti, oni nisu skupina glazbenika koji žele oživjeti prošlost.

Usprkos njihovom afinitetu prema popularnim country klasicima, što je bio slučaj s njihovim ranijim albumima, na albumu Tennessee Pusher nalazi se više originalnih skladbi nego na ijednom njihovom prijašnjem albumu. Jedina iznimka je nova verzija skladbe iz 1920-ih Lift him up, Blind Alfred Reed-a.

Uskoro nakon izdavanja, album Tennessee Pusher našao se na prvom mjestu Billboard Blugrass ljestvice. No, nazvati ovaj sastav bluegrass bendom ne opisuje u potpunosti zvuk sastava kojeg ćete takodjer naći na rock festivalima kao što je godišnji Boaroo festival u Tennesseeu. Instrumenti poput gitare, bendža i violine možda ih svrstavaju u blugrass, no njihove pjesme, kao i način na koji ih izvode više su rock and roll, a sadrže i više modernizma nego današnji country zvuk.

I dok se mnoge pjesme na ovom albumu bave tematikom droge i opasnosti, tu su i one veselije. Skladba Caroline možda priča tužnu priču, ali ta je priča puna nade. Stara, dobro poznata tema o ljubavi koja nije bila ono što se od nje očekivalo pojavljuje se i na albumu Tennessee Pusher. Skladba The Greatest Hustler of All, priča je o slomljenom srcu i porazu, sa malo humora, kojim se želi ublažiti tragična priča o izgubljenoj ljubavi.

XS
SM
MD
LG