Linkovi

Papa Benedikt poziva na pomoć zlostavljanoj i beskućnoj djeci


Obraćajući se hodočasnicima na ponoćnoj Božićnoj misi u Vatikanu, papa Benedikt pozvao je svijet da pokaže ljubav i suosjećanje prema beskućnicima, te zlostavljanoj i traumatiziranoj djeci. Televizijski prijenos Božićne mise gledali su milijuni ljudi u 65 zemalja. Papa je rekao da se Bog pojavio kao mali Isus, rođen prije više od dvije tisuće godina, kako bi tražio ljubav na isti način kako ga traži svako dijete. Dodao je da danas u svijetu ima djece bez domova i roditeljske ljubavi, kao i onih koja su na okrutan način iskorištavana kao vojnici ili nemilosrdno zlostavljana.

Ranije, papa Benedikt je zapalio svijeću u svojem uredu na Trgu Svetog Petra, kao znak vjernicima da pozdrave Božić i mole se za mir. Kasnije danas Papa će objaviti svoju godišnju Božićnu poruku svijetu.

Tisuće hodočasnika nalaze se i u Betlehemu, biblijskom gradu Isusova rođenja na Zapadnoj obali, kako bi proslavili Božić. Pod strogom sigurnošću, oni su se na Badnjak okupili na Trgu jaslica odakle su promatrali procesiju fratara i svećenika u bijelim odorama na putu ka Crkvi Kristova rođenja. Ta se crkva nalazi na mjestu za koje kršćani vjeruju da je mjesto Isusova rođenja.

XS
SM
MD
LG