Linkovi

Nova imenovanja u budućoj administraciji


Novoizabrani američki predsjednik Barack Obama objavio je svoje kandidate za ministra poljodjelstva i ministra parkova i prirodnih bogatstava.Tijekom tiskovne konferencije u Chicagu Obama je predstavio bivšeg guvernera Iowe Toma Vislacka kao svoj izbor za čelni položaj ministarstva poljodjelstva. Budući američki predsjednik imenovao je demokratskog senatora iz Kolorada Kena Salazara na čelni položaj Ministarstva parkova i prirodnih bogatstava.

Kao bivši guverner Iowe Tom Vilsack ima bogato iskustvo s poljoprivredom. Ovaj demokrat radio je na razvoju industrije etanola u Iowi, koja od od najplodnijeg usjeva ove savezne države - kukuruza – pravi gorivo.Kao ministar poljoprivrede gospodin Vilsack će također rukovoditi planoom budućeg predsjednika o smanjivanju financijske pomoći koja se daje korporativnim farmama.

Senator iz Kolorada Ken Salazar – bivši je odvjetnik i bivši farmer koji podržava uravnoteženje energetskog razvoja i zaštite okoliša. On dolazi na čelo Ministarstva parkova i prirodnih bogatstava, koje upravlja parkovima u Sjedinjenim Državama i nadgleda bušenja u potrazi za naftom na javnim površinama. Tijekom svoje četiri godine u Senatu, Salazar je bio vodeći zagovornik zakonske mjere koja bi tražila de se koriste čisti i obnovljivi izvori energije i smanji američka ovisnost o stranoj nafti.

XS
SM
MD
LG