Linkovi

'The Good Life', prvi album Justina Townesa Earlea


Kada je kantautor Steve Earle dobio sina, nazvao ga je Justin Townes, u čast svog skladateljskog idola Townesa Van Zandta. Premda bi nositi imena dvojice američkih glazbenih legendi moglo biti prepreka mladiću u njegovoj glazbenoj karijeri, 26-godišnji Justin Townes Earle se dobro s time nosi. Katherine Cole pripremila je prikaz njegovog novog albuma pod naslovom The Good Life.

Iakonosi imena dvojice slavnih kantautora, to ne znači da će Justin Townes Earle i zvučati poput njih. Od prvih nota njegovog albuma The Good Life zamjećuju se raznoliki utjecaji – od Kurta Cobaina, sastava The Pouges,pa do Ray Charlesa. Svi su mu onipomogli u stvaranju vlastitog zvuka u tradiciji američkih glazbenih korijena.

Njegovi su se roditelji razveli dok je još bio mali, i iako su obojica živjeli u Nashvilleu, Justin sa svojim ocem nije provodio puno vremena sve dok nije postao tinejdžer. Justin je počeo pisati pjesme kad mu je bilo 14, i mnoge su pjesme na albumu The Good Life autobiografske, napisane prije nego što je navršio 18, među kojima i A'int Glad I'm Leaving.

Justinu Townesu Earleu trebao je dugi niz godina da konačno objavi album, zahvaljujući njegovom kaotičnom životu u kojem je imitirao mladost svojeg oca. Rano je postao ovisnik, i izgubio je mjesto u sastavu svog oca zbog svojeg destruktivnog ponašanja na turneji. Skladba Turn Out My Lights bila je napisana za album koji je trebao izaći kad mu je bilo 18, kaže Justin, no on nikada nije objavljen zbog njegove ovisnosti o drogi.

Nakon što je dosegao dno ovisnosti, Justin Townes Earle'sredio' je svoj život i usredotočio se na pisanje skladbi. Rezultat je debitantski album – mješavina bluesa, rocka i tradicionalnog countrya,koji je odlično primljen od kritičara diljem svijeta. Još jedna od ključnih pjesama na albumu je Who Am I To Say, priča o suosjećanju za izgubljene duše. Kao i s ostatkom albuma, Justin Townes Earle se njome dokazao kao jedan od najistaknutijih nashvilleskih skladatelja današnjice.

XS
SM
MD
LG