Linkovi

'2 Man Wrecking Crew' - album blues bubnjara Cedrica Burnsidea


Bubnjar i pjevač Cedric Burnside potječe iz duge tradicije velikih blues glazbenika. Njegov je otac poznati bubnjar Calvin Jackson, a djed mu je bio velikan blues gitare R.L. Burnside. Kako javlja Doug Levine, Cedric se zainteresirao za blues ranije od mnogih.

Blues Cedrica Burnsidea možda ne sliči vrsti bluesa koji je svirao njegov djed, no čvrsto je ukorijenjen u brda na sjeveru države Mississippi, gdje je za mladog Cedrica blues i rođen.

"Od kad mi je bilo šest ili sedam, moj djed i njegovi prijatelji su imali kućne zabave. Mi bismo sjedili straga i plesali uz glazbu koju su svirali na verandi. S time sam odrastao, on me je zarazio s time" - sjeća se naš sugovornik.

Kao tinejdžer, počeo je nastupati a ubrzo je i počeo svirati bubnjeve u bandu R.L. Burnsidea, s kojim je obišao cijeli svijet. "Moj mi je djed jedan od najvećih utjecaja. Glazba je ovdje različita od čikaškog ili teksaškog bluesa. Ritam je drugačiji od bilo koje druge vrste bluesa, definitivno je originalan" - kaže Cedric Burnside.

Na novom albumu pod nazivom 2 Man Wrecking Crew Cedric je udružio snage s pjevačem i gitaristom Steve Lightnin` Malcolmom.

XS
SM
MD
LG