Linkovi

Umirovljeni general Eric Shinseki kandidat za ministra vojnih veterana


Budući predsjednik Sjedinjenih Država Barack Obama izabrao je umirovljenog generala američke kopnene vojske Erica Shinsekija za novog ministra za vojne veterane.

Eric Shinseki u javnosti je najpoznatiji po svojoj kritici američke strategije u Iraku, nakon zbacivanja Saddama Husseina. Shinseki je 2003. bio zapovjednik stožera kopnene vojske a umirovljen je nakon što je izjavio da su za invaziju i okupaciju Iraka izdvojene nedostatne snage.

Eric Shinseki odrastao je na Havajima i japanskog je podrijetla.

Ministarstvo ratnih veterana jedno je od najvećih ministarstava, a posljednjih je godina kritizirano zbog nedostatne brige za pripadnike oružanih snaga koji su se vratili iz Iraka i Afganistana.

Budući predsjednik Barack Obama jučer je - na tiskovnoj konferenciji na kojoj je objavio Shinsekijevo imenovanje – govorio o teškom položaju vojnih veterana. Neki od najvećih problema koji muče američke ratne veterane su razmjerno visoka nezaposlenost, činjenica da su neki – pogotovo oni koji su ratovali u Vijetnamu – bez doma, te ovisnost o drogama ili alkoholizam.

XS
SM
MD
LG