Linkovi

'Little Bit of Everything' - novi album Billy Curringtona


Tridesetpetogodisnji Billy Currington nedavno se opet vratio na ljestvice countryja, svojim trecim albumom “Little Bit of Everything”....Prilog Mary Morningstar

Album “Little Bit of Everything” prvi je u tri godine za Billyja Curringtona, country glazbenika rodom iz savezne drzave Georgia. Currington je tijekom zadnje tri godine dozivio niz razocaranja. Prosle je godine morao otkazati turneju, zbog teskog laringitisa. Trideset dana je, po vlastitoj zelji, proveo i u programu terapije za suzbijanje gnjeva, uzrokovanog fizickim zlostavljanjem kojem je bio izlozen tijekom svog djetinjstva. Sest mjeseci proveo je povuceno, na Havajima, a po povratku u Nashville poceo je, s producentom Carsonom Chamnerlainom, raditi na albumu “Little Bit of Everything.”

Evo kako sam opisuje svoj najnoviji album: "Bas kao sto i naslov govori, na njemu je od svega pomalo. Neke pjesme sam ja napisao, neke drugi nesvilski skladatelji. Neke su pravi country, neke imaju potpuno drugaciji zvuk. Naci cete sirok raspon. Ovaj se album i ne razlikuje puno od prethodnoga, malo mozda, ali dopast ce se ljudima."

Pet skladbi albuma nosi i Curringtonovo ime. Ovaj ce album, kaze on, publici dati bolju sliku njega i njegovih razlicitih glazbenih ukusa i utjecaja. "Mnogi su na mene utjecali, od najranijih dana, od Waylona Jenningsa, Willieja Nelsona, Merlea Haggarda do Kennyja Rogersa, Luthera Vandrossa, Michaela McDonalda....Ni za jednog ne mogu reci da sam ga volio vise od drugih, svidjali su mi se, jednostavno, razni stilovi. Album je i odraz mojih osobnih ukusa" - kaže Billy Currington.

Prva sa “Little Bit of Everything,” najnovijeg albuma Billyja Curringtona, pod naslovom “Don’t,” brzo se penje ljestvicama countryja.

XS
SM
MD
LG